Minilex - Lakipuhelin

Mikä osa metsätalouden tulosta on pääomatuloa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtaosa metsätalouden tulosta on pääomatuloa.

Veronalaista pääomatuloa on pystykaupasta saatu tulo, samoin hankintakaupalla myydystä runkopuusta valmistettavasta tai valmistetusta puutavarasta, kuten tukeista tai haloista saadun tulon pääomatulo-osuus. Hankintakaupalla saadun tulon pääomatulo-osuus on puun myyntitulo vähennettynä hankintatyön arvolla.

Metsätalouden pääomatuloa on niin ikään muusta kuin runkopuusta saatu metsätalouden tulo. Tällaista tuloa on esimerkiksi hakkuutähteiden, kantojen, muun metsäenergiapuun, koristehavujen, tienvarsikeppien, joulupuiden tai vastaavien luovutuksesta saatu tulo. Metsätalouden pääomatuloa on myös sellainen tulo, joka on saatu silloin, kun hakkuuoikeus on pidätetty verovelvollisella kiinteistön luovutuksen yhteydessä, ja puut myydään tämän oikeuden nojalla.

Metsätalouden pääomatulona pidetään myös metsästä saatua vakuutuskorvausta tai muuta korvausta, metsätalouteen saatuja tukia ja avustuksia. Samoin  veronalaista pääomatuloa ovat yksityistalouden käyttöön otetun tai toiseen tulolähteeseen siirretyn puutavaran kantoraha-arvo tai käypää arvo. Hakkuuoikeuden vastikkeetonta luovutusta ilman maapohjaa pidetään veronalaisena omaan käyttöön ottona kantoraha-arvon mukaan.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa