Minilex - Lakipuhelin

Mikä on lahjoitusvähennys verotuksessa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjoitusvähennyksellä tarkoitetaan tulosta ennen veroa tehtävää vähennystä lahjoituksesta, joka on tehty edistämään tarkemmin määriteltyä yhteiskunnan kannalta merkityksellistä toimintaa. Lahjoitusvähennysoikeus on yhteisöillä.

Yhteisö saa vähentää tulostaan lahjoitusvähennyksenä vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen. Vähennykseen oikeuttaa lahjoitus, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen. Lahjoitusvähennyksen voi tehdä myös Euroopan talousalueeseen kuuluvalle valtiolle tai Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle tehdyn lahjoituksen perusteella.

Yhteisö saa myös vähentää vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen. Edellytyksenä on, että lahjoituksen saa sellainen Verohallinnon nimeämä Euroopan talousalueella oleva yhdistys, säätiö tai edellä mainittujen yhteydessä olevalle rahasto, jonka varsinaisena tarkoituksena on tieteen tai taiteen tukeminen taikka suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttäminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa