Minilex - Lakipuhelin

Kenellä on velvollisuus maksaa tuloveroa Suomeen?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tulovero on vero, joka suoritetaan ansio- ja pääomatuloista.

Suomen lainsäädännön mukaan velvollinen suorittamaan veroa tulon perusteella on verovuonna Suomessa asunut henkilö, kotimainen yhteisö, yhteisetuus ja kuolinpesä. Yhteisetuutena pidetään yhteismetsää, tiekuntaa, kalastuskuntaa ja jakokuntaa sekä muuta niihin verrattavaa yhteenliittymää. 

Veroa tulee suorittaa sekä Suomesta että muualta saadusta tulosta. Tätä kutsutaan yleiseksi verovelvollisuudeksi. Sellainen henkilö, joka ei ole verovuonna asunut Suomessa, sekä Suomessa toimiva ulkomainen yhteisö ovat tietyin rajoituksin velvollisia suorittamaan veroa Suomesta saamastaan tulosta. Tätä kutsutaan rajoitetuksi verovelvollisuudeksi. Verovelvollista, joka on asunut ainoastaan osan verovuotta Suomessa, verotetaan Suomessa asumisen ajalta yleisen verovelvollisuuden mukaisesti ja muulta ajalta rajoitetusti verovelvollisena.

Koska veroa on maksettava niin Suomesta kuin muualtakin saadusta tulosta, voi verotus käytännössä olla kaksinkertaista. Kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen huojentamiseen on omat sääntönsä, joihin on hyvä tutustua, jos verotettavaa tuloa kertyy useammasta valtiosta yhtä aikaa. Verotukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa