Minilex - Lakipuhelin

Etämyynti ja siihen sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaki sisältää säännökset etämyyntitilanteita varten. Laki määrittelee esimerkiksi, mitä etämyynnillä tarkoitetaan ja mitä ennakkotietoja kuluttajalle tulee antaa etämyyntitilanteessa. Etämyyntiin sovellettava laki sisältää pakottavat säännökset etämyyntitilanteiden osalta ja näin ollen sopimusehto, joka poikkeaa säännöksistä kuluttajan vahingoksi, on lähtökohtaisesti mitätön.

Etämyyntisopimuksella tarkoitetaan kulutushyödykesopimuksen tekemistä ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä ja jonka tekemiseen käytetään vain yhtä tai useampaa etäviestintä. Tällöin kauppa ja sitä edeltävä markkinointi tapahtuu kokonaan esimerkiksi sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

Kuluttajalle tulee ennen etämyyntisopimuksen tekemistä antaa tiedot muun muassa elinkeinonharjoittajan nimestä, kulutushyödykkeen pääominaisuuksista sekä elinkeinonharjoittajan sähköpostiosoite, puhelinnumero ja maantieteellinen osoite.

Etämyyntitilanteessa kuluttajalla on lain mukaan 14 päivän peruuttamisoikeus. Jos elinkeinonharjoittaja on laiminlyönyt velvollisuutensa antaa kuluttajalle tiedon peruuttamisoikeuden käyttämisestä, peruuttamisoikeus päättyy kuitenkin vasta 12 kuukauden kuluttua edellä mainitun 14 päivän määräajan päättymisestä.

Etämyyntiä koskevissa kysymyksissä kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa