Minilex - Lakipuhelin

Etämyynti ja tilausvahvistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kuluttajasopimus syntyy yhtä tai useampaa etäviestintä käyttämällä etämyyntiä varten luodussa myyntijärjestelmässä, on kyseessä etämyynti. Etäviestimiä ovat esimerkiksi puhelin ja internet. Elinkeinonharjoittajalla eli tavaran tai palvelun myyjällä on velvollisuus antaa kuluttajalle sopimuksen syntymisestä tilausvahvistus.

Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajalle tulee toimittaa tilausvahvistus tehdystä sopimuksesta. Tilauksen vahvistaminen tulee toimittaa pysyvällä tavalla kohtuullisessa ajassa etämyyntisopimuksen tekemisestä ja viimeistään tavaroiden luovutusajankohtana taikka ennen kuin palvelun suorittaminen aloitetaan. Tilausvahvistukselle on säädetty sisältövaatimukset. Siinä tulee olla laissa määrättyjen ennakkotietojen lisäksi sopimuksen peruuttamislomake ja -ohje ellei niitä ole kuluttajalle aikaisemmin toimitettu pysyvällä tavalla. Digitaalista sisältöä koskee erityinen sääntely. Pysyvällä tavalla tarkoitetaan esimerkiksi vahvistuksen toimittamista sähköpostiosoitteeseen tai paperilla eli niin, ettei annettuja tietoja voida jälkikäteen muuttaa. Yleisille elinkeinonharjoittajan sivuille ohjaaminen ei täytä pysyvän toimittamisen kriteerejä.

On elinkeinonharjoittajan vastuulla näyttää, että tilausvahvistus on toimitettu lainmukaisesti kuluttajalle. Vahvistuksen lähettäminen voidaan näyttää tapahtuneen esimerkiksi elinkeinoharjoittajan käyttämän teknisen järjestelmän tekemän tositteen avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa