Minilex - Lakipuhelin

Onko laina mahdollista peruuttaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainalla tarkoitetaan pankista tai luottolaitoksesta otettavaa suhteellisen suurehkoa lainasummaa. Kyse ei siis ole pikavipin kaltaisesta pikku raha määrästä, vaan useista tuhansista euroista. Yleensä jopa sadoista tuhansista. Kuitenkin niin pikavippiin kuin normaaliin isompaan lainaankin pätevät samat säännöt koskien peruuttamisoikeutta.

Kuluttajasuojalain tarkoituksena on suojella kuluttajia ja heidän oikeuksiaan. Yleensä suuremman lainan ottaminen on kuitenkin pitkän pohdinnan takana. Silti tarvittaessa sen pystyy perumaan. Kuluttajasuojalain mukaan luotonsaajalla on oikeus peruuttaa tekemänsä luottosopimus 14 vuorokauden kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä ajankohdasta, jolloin kuluttaja on saanut ennakkotiedot lainasta. Tällainen peruuttamisilmoitus on tehtävä kirjallisesti niin, että ilmoituksesta ilmenee nimet, henkilötunnus, paikka ja päiväys, allekirjoitus ja vapaamuotoinen ilmoitus peruutuksesta. Tämä kirjallinen ilmoitus tulee toimittaa luotonantajalle.

 Ilmaista muutaman päivänkään laina ei kuitenkaan ole. Jos päätät peruttaa luoton, olet velvollinen maksamaan korvauksena lainan todellisen vuosikoron ajalta, jonka laina on ollut luotonsaajan käytettävissä. Korot ja laina on maksettava luotonantajalla takaisin 30 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksesta. Mikäli luotonantaja ei saa varoja kyseisen ajan kuluessa, peruuttaminen raukeaa. On siis hyvä miettiä tarkkaan lainan ottamista, jotta ei joudu maksamaan turhaan korkokuluja. Mikäli asiaan liittyen heräsi kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä osaaviin lakimiehiimme!

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa