Minilex - Lakipuhelin

Etä- ja kotimyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynnillä tarkoitetaan kulutushyödykkeen tai rahoituspalvelun tarjoamista kuluttajalle sellaisen etätarjontamenetelmän avulla, jossa sopimuksen tekemiseen ja sitä edeltävään markkinointiin käytetään yhtä tai useampaa etäviestintä. Etätarjontamenetelmä tarkoitta markkinointi- tai myyntitapaa, jonka pääasiallisena tavoitteena on sopimusten tekeminen etäviestimen avulla. Etäviestin taas on puhelin, posti, televisio, tietoverkko tai muu väline, jota voi käyttää sopimuksen tekemiseen ilman osapuolten yhtäaikaista läsnäoloa. Esimerkkinä etämyynnistä on nettikauppa. Kuluttaja siis tilaa ja mahdollisesti maksaakin kulutushyödykkeen ennen kuin hänellä on ollut mahdollisuutta nähdä tai tarkastaa sitä.

Kotimyynnillä tarkoitetaan kulutushyödykkeen tarjoamista kuluttajalle jossain muussa kuin elinkeinonharjoittajan toimipaikassa osapuolten ollessa samanaikaisesti läsnä. Useimmiten kotimyynti tapahtuu kuluttajan kotona. Kotimyyntinä ei kuitenkaan pidetä kulutushyödykkeen tarjoamista sellaisessa paikassa, jossa kulutushyödykkeitä yleensä tarjotaan, tai paikassa, joka ei ole yksityisasunto ja jonne elinkeinoharjoittaja ilmoituksen avulla kutsuu kuluttajia kulutushyödykkeen tarjoamista varten. Kotimyyntinä ei pidetä myöskään sellaista tilannetta, jos kuluttaja on itse kutsunut elinkeinoharjoittajan jonnekin tarjoamaan hänen haluamaansa kulutushyödykettä. Kotimyyntisäännökset koskevat lähtökohtaisesti kaikkia kulutushyödykkeitä. Kuitenkaan alle 15 euron arvoisiin kulutushyödykkeisiin säännöksiä ei sovelleta.

Ennen koti- tai etämyyntisopimuksen tekemistä, myyjän on annettava kuluttajalle kuluttajansuojalaissa säädetyt tiedot. Kuluttaja voi peruuttaa koti- tai etämyyntisopimuksen ilmoittamalla siitä elinkeinonharjoittajalle viimeistään 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä, tavaran vastaanottamisesta tai tavaroiden säännöllisen toimittamisen ollessa kyseessä, ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa