Minilex - Lakipuhelin

Kotimyyntiasiakirja peruutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kotimyyntisopimuksella tehdyn kaupan voi peruttaa 14 päivän kuluessa sopimuksen teosta. Peruuttaminen tehdään ilmoittamalla halusta peruuttaa kauppa elinkeinonharjoittajalle, joka myi tuotteen kuluttajalle. Pelkkä kaupan kohteena olevan tavaran palautus ei riitä, vaan peruutuksesta pitää ilmoittaa nimenomaisesti.

14 päivän aikaraja alkaa kulua päivämäärästä, jolloin kuluttaja on saanut kotimyyntiasiakirjan. Jos kaupan kohteena oleva tavara saadaan kuitenkin myöhemmin kuin kotimyyntiasiakirja, aika peruuttamisen tekemiseen alkaa kulumaan vasta, kun tavara on vastaanotettu. Kotimyyntiasiakirja on luovutettava viimeistään kuluttajalle, kun kuluttaja saa kaupankohteena olevan tavaran. Jos elinkeinonharjoittaja ei anna kotimyyntiasiakirjan yhteydessä ohjeita peruuttamisen tekemiseen, kuluttajalla on 12 kuukauden peruuttamisoikeus. Elinkeinonharjoittaja voi kuitenkin korjata puutteen, jolloin korjaamishetkestä alkaa kulua 14 päivän aikaraja kaupan peruuttamiselle. Kuluttajan oikeutta peruuttaa sopimus ei voida poistaa tai heikentää kotimyyntisopimuksella.

Huomioitavaa on kuitenkin, että kotimyynnin säännöksiä ei sovelleta, jos kulutushyödykkeen hinta on pienempi kuin 30 euroa. Tällöin ostajalla ei ole kotimyyntiin perustavaa peruuttamisoikeutta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa