Minilex - Lakipuhelin

Pikavipin peruuttamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pikavippi eli pienlaina on rahamäärä, jonka voi saada lainaksi lyhyeksi ajaksi tietyiltä pikavippejä tarjoavilta yrityksiltä, luottolaitoksilta ja pankeilta. Pienellä lainalla tarkoitetaan tyypillisestä 50 – 1000 euron lainaa, ei sellaista kymmenien tuhansien eurojen lainaa, joka otetaan useaksi vuodeksi. Tällaisella pikavipillä on suhteellisen lyhyt maksuaika, yleensä pari kuukautta ja summalle tulee maksaa korkoa.

Jos tuli epähuomiossa ostohuumassa otettua pikavippilaina ja seuraavana päivänä se alkaa kaduttaa, niin ei hätää! Pikavippi ei ole ikuinen, vaan sen voi myös peruuttaa. Kuluttajasuojalaki takaa, että 14 päivän palautusoikeus koskee myös pikavippejä ja muita internetistä tai puhelimitse otettuja lainoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit ilmoittaa luotonantajalle sähköisesti tai kirjallisesti aikomuksistasi peruuttaa laina. Tällöin kannattaa yleensä vedota kuluttajasuojalakiin. On myös huomioitava, että peruutuksen vastaanottajalla on vastuu ilmoituksen perille tulosta, joten voit aina vedota peruutusilmoitukseen, vaikka se ei saapuisi koskaan perille tai myöhästyisi, kunhan voit vain todistaa lähettäneesi sen.

Pikavippiyrityksillä ei ole oikeutta yrittää hankaloittaa lainan peruuttamista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kun peruutat lainan, sinun tulee maksaa sen 30 päivän kuluessa takaisin. Rahaa et siis saa tietenkään pitää itselläsi. Joudut kuitenkin maksaa koron lainaasi siltä ajalta, kun pikavippi on ollut käytössäsi. Sen vuoksi olisi hyvä palauttaa rahat heti, jos aikoo peruuttaa pikavipin, ettei joudu maksamaan turhasta paljon korkoja. Lisäksi saatat joutua maksamaan myös sellaisia kuluja, jotka lainanantaja on maksanut esimerkiksi viranomaiselle, eikä niitä voida peruuttamistapauksessa palauttaa. Mikäli pikavippien peruuttamisehtoihin liittyen heräsi kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä asiantunteviin ja auttaviin lakikmiehiimme!

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa