Minilex - Lakipuhelin

Kotimyynnin peruuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajalla on peruuttamisoikeus tekemäänsä kotimyyntisopimukseen. Hän saa näin ollen peruuttaa kotimyyntiä koskevan sopimuksen tietyn määräajan kuluessa.

Kuluttajalla on 14 päivän peruutusoikeus kotimyynnissä. Kuluttaja saa peruuttaa palvelusopimuksen tai sähköisesti toimitettavaa digitaalista sisältöä koskevan sopimuksen 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. Kauppasopimuksen ollessa kyseessä kuluttajalla on peruuttamisoikeus 14 päivän ajan tavaran tai vaihtoehtoisesti viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta. Tapauksessa, jossa on kyseessä tavaroiden säännöllinen toimittaminen, kuluttaja saa peruuttaa kotimyyntisopimuksen 14 päivän kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut ensimmäisen tavaraerän.

Kuluttajan tulee ilmoittaa peruuttamisesta joko peruuttamislomakkeella tai vaihtoehtoisesti jollain muulla tavalla, josta kuluttajan aikomus peruuttaa sopimus käy yksiselitteisesti selville. Kuluttaja voi ilmoittaa elinkeinonharjoittajalle esimerkiksi sähköpostin välityksellä tai puhelimitse halustaan peruuttaa kotimyyntisopimus. Suositeltavaa on peruuttaa kotimyyntisopimus sellaisella tavalla, että kuluttaja voi tarvittaessa helposti näyttää peruuttamisen toteen. Jos kotimyynnin peruuttaminen on mahdollista elinkeinonharjoittajan internetsivuilla, hänen tulee ilmoittaa kuluttajalle mahdollisimman pian peruuttamista koskevan ilmoituksen perille saapumisesta. Kotimyynnin peruuttamista ei tarvitse perustella.

Kuluttajalla on siis kotimyynnissä 14 päivän peruuttamisoikeus. Kotimyyntisopimuksen peruuttamista koskevista asioista kannattaa tarvittaessa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa