Minilex - Lakipuhelin

Millainen peruuttamisoikeus kuluttajalla on verkkokaupassa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verkkokauppaan sovelletaan kuluttajansuojalain etämyyntiä koskevia säännöksiä, jotka tarjoavat kuluttajalle tiettyjä oikeuksia. Yksi näistä on 14 päivän peruuttamisoikeus. Kuluttajansuojalain etämyyntiä koskevat säännökset ovat pakottavia säännöksiä kuluttajan hyväksi. Toisin sanoen elinkeinonharjoittaja ei voi poiketa niistä kuluttajan vahingoksi.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa etämyyntisopimus ilmoittamalla siitä peruuttamislomakkeella tai muulla yksiselitteisellä tavalla elinkeinonharjoittajalle viimeistään 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä, kauppasopimuksessa tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta, tai jos kyse on tavaroiden säännöllisestä toimittamisesta, ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta. Peruuttamislomakkeella tarkoitetaan elinkeinonharjoittajan tarjoamaa peruuttamislomaketta, joka on toimitettu tuotteen mukana.

Kuluttaja voi tehdä ilmoituksen peruuttamisesta myös vapaamuotoisesti vaikkapa sähköpostilla. Mikäli elinkeinonharjoittaja tarjoaa mahdollisuutta tehdä peruuttamisilmoitus verkkosivuillaan, on elinkeinonharjoittajan ilmoitettava kuluttajalle viipymättä pysyvällä tavalla peruuttamisilmoituksen saapumisesta.

Mikäli peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, voidaan peruuttamisilmoitus tehdä vielä seuraavana arkipäivänä.

Kuluttajalla on oikeus käyttää peruuttamisoikeuttaan jo ennen tavaran toimittamista. Käyttäessään peruuttamisoikeuttaan kuluttajan ei tarvitse kertoa syytä peruuttamiselle.

Mikäli peruuttamisilmoituksen saapumisajankohdasta ei ole esitetty muuta selvitystä, katsotaan postitse lähetetty peruuttamisilmoitus saapuneeksi elinkeinonharjoittajalle seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä ja sähköisesti lähetetty ilmoitus samana päivänä, kun se on lähetetty.

Peruuttamisajan kulumisella ei ole vaikutusta kuluttajan oikeuteen vaatia elinkeinonharjoittajalta virheen korjaamista, mikäli tuotteessa tai palvelussa on virhe.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa