Minilex - Lakipuhelin

Elatusapu on osittain verovähennyskelpoinen kulu


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Myös elatusapu voidaan tietyin edellytyksin vähentää verotuksessa. Elatusvelvollisuusvähennyksen voi saada vanhempi, joka on maksanut verovuonna elatusmaksuja lapsestaan.

Jos verovelvollinen on verovuonna suorittanut joko sopimuksella tai tuomiolla vahvistettua elatusapua, hän on oikeutettu elatusvelvollisuusvähennykseen. Elatusapua koskeva sopimus on tehtävä kirjallisesti ja se on sosiaalilautakunnan on vahvistettava se. Lapselle voidaan vahvistaa suoritettavaksi elatusapua, jos vanhempi ei muulla tavoin huolehdi lapsen elatuksesta taikka jos lapsi ei pysyvästi asu vanhempansa luona. 

Elatusvelvollisen ansiotuloista vähennetään valtiolle suoritettavasta tuloverosta kahdeksasosa verovuonna maksetusta elatusavusta. Vähennyksen enimmäismäärä saa kuitenkin olla enintään 80 euroa alaikäistä lasta kohden. Vähennys tehdään ansiotulojen valtion tuloverosta ja se tehdään vain sen henkilön verosta, joka on maksanut elatusapua.

Elatusvelvollisuusvähennystä haetaan esitäytetyllä veroilmoituksella. Voit kysyä elatusavun vähennyksestä lisää lakimiehiltämme.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa