Minilex - Lakipuhelin

Yrityksen lopettaminen & käsittelyä odottava riitaisa laskuasia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kysyisin, voiko yritystoiminnan ja yrityksen lopettaa täysin, mikäli haaste riitaisasta laskusta odottaa vielä tuomarin käsittelyä? Raukeaako maksuvelvollisuus avoimille laskuille, jos laskun toimittanut osakeyhtiö lopetetaan?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Osakeyhtiön toiminnan lopettaminen tapahtuu osakeyhtiölain mukaan asettamalla yhtiö selvitystilaan. Selvitysmenettelyn tarkoituksena on muun muassa yhtiön varallisuusaseman selvittäminen, tarpeellisen omaisuusmäärän muuttaminen rahaksi ja velkojen maksaminen. Selvitystila päättyy yhtiön purkamiseen. Osakeyhtiölain mukaan selvitystilaa on kuitenkin jatkettava, jos yhtiön purkamisen jälkeen ilmaantuu uusia varoja, yhtiötä vastaan nostetaan kanne tai muutoin tarvitaan selvitystoimenpiteitä. Tästä säännöksestä voitaisiin päätellä, että selvitystilaa ei voida lopettaa sinä aikana, kun riitaisaa laskua koskeva käsittely jatkuu. Lisäksi selvitystilamenettelyyn kuuluu, että yhtiön varallisuusasema selvitetään, eli avoinna olevat laskut peritään selvitystilan aikana. Avoinna olevan laskun maksaminen lopetetulle osakeyhtiölle tarkoittaa myös uusien varojen ilmaantumista yhtiöön, jolloin selvitystilaa on lain mukaan jatkettava.
Osakeyhtiön toimintaa ei siis täysin voida tilanteessa lopettaa, mutta se voidaan kyllä asettaa selvitystilaan myöhempää lopettamista varten.
Selvitystilamenettelyyn ja laskujen perintään voi kysyä lisäneuvoa esimerkiksi lakipuhelimesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »