Eikö myyjällä ole virhevastuuta yritysten välisessä kaupassa? Ostin työkoneen konevälittäjältä. Huomasin koneessa huohotusta jolloin myyjä todistajan läsnäollessa, lupasi korjata vian ennen luovutusta. Tämän takia suostuin kauppaan. Kone jäi remonttiin. Kone saapui muutaman viikon myöhässä. Luovutuksen jälkeen ajoin kotiinpäin n kilometrin matkan kun koneen lämmöt nousivat ja nesteet tuli ulos.Reklamoin tästä heti myyjää mutta emme saaneet vastausta viesteihin eikä puheluihin.
Veimme asian sekä käräjille,että hoviin.Kummassakin hävittiin. Kyseessä on vanhempi kone,minkä takia myyjä vähätteli siinä ilmenneitä lukuisia ongelmia,vaikka koneen maahantuoja todisti minun eduksi. Uutena yrittäjänä minun oli pakko yrittää saada työt hoidettua kyseisellä koneella koska en saanut lainaa uuteen.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Yritysten välisessä kaupassa voidaan soveltaa kauppalain virhevastuuta koskevia säännöksiä. Lain mukaan tavaran tulee vastata lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan sitä, mitä on sovittu. Muutoin tavarassa on virhe. Tavarassa on myös virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, joita myyjä on antanut tavarasta.
Jos tavarassa on virhe, ostajalla voi olla oikeus vaatia virheen korjaamista, uutta toimitusta tai hinnanalennusta taikka jopa purkaa kauppa ja vaatia vahingonkorvausta. Virheeseen vetoamisen edellytyksenä on, että ostaja on asianmukaisesti tarkastanut tavaran sen luovuttamisen jälkeen ja että ostaja on tehnyt reklamaation myyjälle virheestä kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta. Ensisijaisesti ostajan tulee vaatia virheen korjaamista ja uutta toimitusta. Toissijainen vaihtoehto on hinnanalennus. Kaupan purku on mahdollista ainoastaan, jos myyjän sopimusrikkomuksella on ollut ostajalle olennainen merkitys ja myyjän ymmärsi tämän tai hänen olisi pitänyt se ymmärtää. Lisäksi ostajalla on oikeus korvaukseen vahingoista, joita hän on kärsinyt tavaran virheen vuoksi.
Myyjällä on siis virhevastuu yritysten välisessä kaupassa ja ostajaa voidaan hyvittää virheen johdosta edellä esitetyin tavoin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »