Sopimuksen teksti on niukka ja tulkinnanvarainen. Oman lakimiehen tulkinta voi olla väärä. Vastapuolella on ihan eri tulkinta. Sopimuksen riita-asian ratkaisu tekee sopimuksesta vielä tulkinnanvaraisempi näin, että jopa oma lakimies ei pysty sen sovitella sopimukseen. Nyt sopimusta koskee jo kaksi tuomiota ja uuden henkilön on vaikea käsitellä tilannetta vanhan sopimustekstin perusteella. 1. Jos tuomio muuttaa sopimuksen ehtoja, pitäisi sopimukseen tehdä muutoksia tai joku sopimuksen liite? 2. Voiko hakea käräjäoikeudella sopimuksen ehtojen oikeudellista tulkintaa niin, että hakemuksessa ei olisi vastapuolta? Olisiko se joku yksipuolinen hakemus?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

On aivan totta, että sopimuksen tulkinta voi vaihdella hyvin paljon sopimuksen lukijasta riippuen. Käräjäoikeudelta ei kuitenkaan ole mahdollista hakea mitään yksipuolista hakemusta, jolla se ottaisi kantaa sopimuksen sanamuotoihin ennen riidan syntyä. Riita-asiassa on käräjäoikeudessa aina lähtökohtaisesti kantaja ja vastaaja, jolloin oikeus voi myös ottaa kantaa sopimuksen tulkintakysymyksiin.

Parhaat keinot epäselvien tilanteiden välttämiseen on sopimuksen ehtojen laatiminen mahdollisimman selkeiksi, jotta tilaa tulkinnalle ei jää. Tämä voi ymmärrettävästi joissain tilanteissa olla hyvin vaikeaa ja sopimusehtoja kirjattaessa voikin olla järkevää käyttää alan lakimiehen neuvoja.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »