Hei,
10 henkilöä oli kantajana jutussa jossa riideltin perinnönjaosta. Juttu hävittiin ja maksua tuli n 30 000 €. Millä perusteella velkoja voi päättää kuka maksaa koko summan ?
Voiko tällaiselta "ryöstöltä" suojautua ja voiko maksusta kieltäytyviltä saada maksua esim ulosoton kautta ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jos useampi kuin yksi asianosainen on vastuussa samoista oikeudenkäyntikuluista, he vastaavat niiden korvaamisesta yhteisvastuullisesti. Tällöin velkoja voi keneltä tahansa yhteisvastuulliselta vaatia korvauksen täyttä määrää. Sillä, joka on tällöin maksanut yli oman osuutensa, on oikeus vaatia kultakin muulta yhteisvelalliselta se, mitä hän on tämän osalta maksanut.

Kustannukset, jotka liittyvät ainoastaan jotakin asianosaista koskevaan asian osaan, tai jotka asianosainen on aiheuttanut oikeudenkäyntiä pitkittämällä velvollisuuden vastaisella menettelyllään tahallisesti tai huolimattomuudesta toiselle asianosaiselle, on kuitenkin korvattava yksin.

Tuomioistuimen on, jos joku yhteisvastuullisista korvausvelvollisista sitä vaatii, määrättävä, kuinka kulut heidän välillään on jaettava vai onko jonkun heistä korvattava kaikki kulut.

Perusteena korvausvelvollisuutta jaettaessa on yleensä pidettävä asianomaisten pääluvun mukaista osuutta pääasiassa. Tästä voidaan kuitenkin poiketa, jos siihen on aihetta joidenkin muiden asiaan liittyvien seikkojen vuoksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »