Seuraava kysymys 100% hypoteettinen. Kysymyksellä ei siis ole mitään tekemistä minkään markkinaoikeudessa käytyjen tai tällä hetkellä läpikäytävien oikeiden oikeustapauksien kanssa.

Eli siis, asiaan. Sanotaan että Kalle Kaduntallaaja on laittomasti levittänyt tietämättään tekijänoikeudella suojattua materiaalia joka kuuluu Arttu Artistille käyttäen BitTorrent vertaisverkkoa.
Arttu Artisti vaatii siis kompensaatiota kappaleistaan jotka Kalle on levittänyt. Määrä kuinka monta ihmistä on ladannut Artun kappaleita on jäänyt tuntemattomaksi. Markkinaoikeus tuomitsee Kallen maksamaan Artulle 200 monopoli dollaria korvaukseksi. Jatkuuko asian käsittely vai onko markkinaoikeuden tuomio vedenpitävä ja siitä ei ohi päästä muuten kuin valittamalla korkeimpaan oikeuteen?

-mahdollinen tuleva lakimies

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Mark­ki­naoi­keus on eri­tyis­tuo­miois­tuin, jo­ka kä­sit­te­lee teol­lis- ja te­ki­jä­noi­keu­del­li­sia rii­ta-, ha­ke­mus- ja va­li­tu­sa­sioi­ta. Nämä asiat on haluttu sijoittaa markkinaoikeuteen, sillä ne vaativat erikoisosaamista immateriaalioikeuksista. Markkinaoikeus on tuomioistuin, jolloin sen tuomiot todella ovat "vedenpitäviä", eivätkä suositusluonteisia tms. Ainoa keino yrittää muuttaa markkinaoikeuden tuomiota teollis- ja tekijänoikeudellisissa asioissa on hakea muutosta Korkeimmalta oikeudelta. Muutoksenhaku edellyttää valituslupaa. Muutosta haettaessa on kannattavaa esittää markkinaoikeuden tuomion täytäntöönpanokieltopyyntö, sillä markkinaoikeuden ratkaisu pannaan täytäntöön niin kuin lainvoimaisen tuomion täytäntöönpanosta säädetään, ellei Korkein oikeus määrää, ettei ratkaisua toistaiseksi saa panna täytäntöön tai ettei aloitettua täytäntöönpanoa saa jatkaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »