Minilex - Lakipuhelin

Hallinto-oikeuden päätöksen täytäntöönpano viipyy, mistä asianosainen saa apua?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Minilex: ”Täytäntöönpanokelpoisuus hallintopäätöksen osalta tarkoittaa siis sitä, että hallintopäätös toteutuu käytännössä.” Kysymys: HO:n päätös kumoaa sosiaalilautakunnon ratkaisun koskien sosiaalitoimen toimeentulotuen hylkäämistä. Kun päätös on lainvoimainen, niin miten päätös toteutuu. Onko joku aikaraja päätöksen täytäntöönpanolle? Jos sosiaalitoimi/ sosiaalilautakunta vetkuttelee ja pitkittää asianomaisen kiusaamisen tarkoituksena, niin mikä taho voi pakottaa sosiaaliviranomaisia tehdä viipymättä uuden ratkaisun? Voiko esimerkiksi hakea päätöksen täytäntöönpanoa ulosottoviraston kautta, niin kuin riita-asian yhteydessä tapahtuu?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Laissa ei ole säädetty aikarajaa, jossa päätöksen tehneen viranomaisen on pantava hallinto-oikeuden päätös täytäntöön. Hallinto-oikeudellisten periaatteiden mukaan viranomaisen tulee kuitenkin toimia kohtuullisessa ajassa eikä päätöksen täytäntöönpanossa tulisi tarpeettomasti viivytellä.

Jos viranomainen ei pane päätöstä täytäntöön mielestäsi kohtuullisessa ajassa, voit tehdä hallintokantelun ylemmälle viranomaiselle. Sosiaalipalvelua koskevan hallintokantelun voi tehdä aluehallintovirastolle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »