Minilex - Lakipuhelin

Testamentin tiedoksianto-ilmoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Testamentin saajan on annettava testamentti tiedoksi perillisille. Tiedoksiannon tulee tapahtua haastemiehen välityksellä tai jollain muulla tavalla todistettavasti. Perillisille on samalla annettava oikeaksi todistettu jäljennös testamentista. Testamentin lainvoimaisuus edellyttää sitä, että testamentti on annettu oikealla tavalla tiedoksi perillisille eivätkä nämä sen jälkeen ole määräajassa moittineet sitä. Testamenttia ei voida laillisesti panna täytäntöön, jollei testamentista ole tehty tiedoksianto-ilmoitusta.

Siinä tapauksessa, että testamentin saajana on ainoa lakimääräinen perillinen, testamenttia ei tarvitse antaa tiedoksi kenellekään. Tiedoksianto-ilmoitusta ei tarvitse myöskään tehdä, jos testamentin saaja ei halua siihen vedota. Jos testamentin saajia on useita, jonkun heistä toimittama tiedoksianto on pätevä myös muiden osalta.

Testamentti on annettava tiedoksi myös testamentin tekijän eli ensiksi kuolleen puolison toissijaisille perillisille, jos testamentin tekijän perillisenä on eloonjäänyt puoliso. Siinä tapauksessa, että testamentin tekijältä ei ole jäänyt ollenkaan perillisiä, testamentti on annettava tiedoksi valtiokonttorille.

Jos sinulla on vielä kysymyksiä liittyen testamentin tiedoksianto-ilmoitukseen, ota yhteyttä asiantunteviin lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa