Minilex - Lakipuhelin

Testamentin tiedoksianto edunvalvojalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Testamentin saajan on annettava testamentti tiedoksi perillisille, mikäli hän haluaa vedota testamenttiin. Testamentti on annettava tiedoksi jokaiselle perilliselle erikseen.

Alaikäinen perillinen on kykenemätön vastaanottamaan testamentin tiedoksiantoa, ja siksi hänen lakimääräisen edunvalvojansa täytyy vastaanottaa tiedoksianto hänen puolestaan. Jos perillinen on alaikäinen, tulee testamentin saajan siis toimittaa tiedoksianto alaikäisen perillisen lakimääräiselle edunvalvojalle, joka on pääsääntöisesti alaikäisen perillisen vanhempi. Jos alaikäisen ja edunvalvojan välillä vallitsee eturistiriita, on päämiehelle määrättävä edunvalvojan sijainen tiedoksiantoa varten. Edunvalvojan sijainen määrätään lähinnä tilanteissa, joissa alaikäisen perillisen vanhempi ei voi ottaa tiedoksiantoa vastaan sen vuoksi, että hän on itsekin perillisasemassa tai testamentin saajana.

Perillisellä on muutenkin oltava tarvittava kelpoisuus testamentin tiedoksiannon vastaanottamiseen. Jos perillinen on esimerkiksi syvästi dementoitunut tai muusta syystä kykenemätön vastaanottamaan testamentin tiedoksiantoa, tulee hänelle määrätä edunvalvoja, joka huolehtii tiedoksiannon vastaanottamisesta. Testamentin tiedoksianto toimitetaan tällöin siis edunvalvojalle, joka vastaanottaa tiedoksiannon vajaavaltaisen puolesta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa