Minilex - Lakipuhelin

Neuvottelumenettely poikkeuksena kilpailuttamisvelvollisuudesta

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Neuvottelumenettely on poikkeus julkisten hankintojen kilpailuttamisvelvollisuudesta. Neuvottelumenettelyllä tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö julkaisee hankinnasta ilmoituksen ja johon kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä osallistumishakemuksen. Hankintayksikkö valitsee osallistumishakemuksien perusteella ne ehdokkaat, joiden kanssa se neuvottelee hankintasopimuksen ehdoista.

Kansallisten kynnysarvojen ylittyessä neuvottelumenettelyä voidaan käyttää vain, kun tietyt tunnusmerkit täyttyvät. Ensinnäkin, jos tavara- tai palveluhankinnan ennakoitu kokonaisarvo on alle 50 000 euroa tai jos rakennusurakan ennakoitu arvo on alle 500 000 euroa, voi hankintayksikkö hyödyntää neuvottelumenettelyä hankinnassaan. Neuvottelumenettelyä on mahdollista käyttää myös monissa muissakin hankinnoissa, joihin liittyy tiettyjä erityispiirteitä. Esimerkiksi, jos hankinnan luonteeseen liittyy riskejä, joiden takia on mahdotonta etukäteen hinnoitella hankintaa. Monesti niiden saneerauskohteiden kanssa voi käyttää neuvottelumenettelyä, joissa hankinnan kustannuksia on vaikea määritellä etukäteen kohteen haasteellisuuden vuoksi. Myös niissä hankinnoissa voidaan käyttää neuvottelumenettelyä, joissa ostetaan esimerkiksi suunnittelupalveluita, jotka edellyttävät ehdokkaiden asiantuntemuksen ja pätevyyden erityistä arviointia.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Myös EU:n kynnysarvojen ylittyessä on mahdollista käyttää neuvottelumenettelyä tietyissä tilanteissa. EU-hankintojen ja kansallisten hankintojen edellytykset neuvottelumenettelylle ovat useassa kohtaa samansisältöiset. Myös EU-hankinnoissa hankintayksikkö voi nimittäin siirtyä neuvottelumenettelyyn, jos avoimen tai rajoitetun menettelyn avulla ei ole saatu tarjousta, joka voitaisiin hyväksyä. Myös muulloinkin hankintayksiköllä on mahdollista kallistua neuvottelumenettelyn puoleen, mutta kyseinen erityistilanteiden lista on hieman lyhyempi kuin kansallisen menettelyn yhteydessä. Esimerkiksi hankinnan luonne, jonka takia etukäteishinnoittelu on poikkeuksellisesti mahdotonta, avaa oven myös EU-hankinnoissa neuvottelumenettelyn hyödyntämiseen.

Voidaan siis tiivistäen sanoa, että neuvottelumenettelyä voidaan käyttää, jos kilpailuttaminen avoimella tai rajoitetulla menettelyllä ei ole onnistunut toivottavasti tai jos hankinta selvästi edellyttää neuvotteluja, jotta päästään tyydyttävään lopputulokseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa