Minilex - Lakipuhelin

Hinta- ja laatuvertailu julkisissa hankinnoissa

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Hankintayksikö on hyväksyttävä tarjouksista se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin tai hinnaltaan halvin. Kun valintaperusteena on alhaisin hinta, vertailee hankintayksikkö tarjouksia pääsääntöisesti hintojen valossa. Hintavertailussa verrataan tuotteen, palvelun tai urakan hintoja toisiinsa sekä tehdään laskelma siitä, mikä tarjouksista on hinnaltaan halvin.

Kun valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, kiinnitetään hinnan lisäksi erityistä huomioita tarjouksen sisällöön laatuun sekä sen muihin ominaisuuksiin. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjousta valittaessa voidaan vertailla muun muassa tarjousten laatua, hintaa, teknisiä ansioita, esteettisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, ympäristöystävällisyyttä, käyttökustannuksia, kustannustehokkuutta, myynin jälkeistä palvelua ja teknistä tukea, huoltopalveluja, toimituspäivää- tai toteutusaikaa taikka elinkaarikustannuksia. Tällaisia tarjousten vertailussa käytettäviä perusteita kutsutaan vertailuperusteiksi.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Listaus ei ole tyhjentävä, vaan suuntaa-antava. Tällainen joustava luettelo mahdollistaa hankinnan kohteen erityisolosuhteiden huomioimisen. Hankintayksikön on kuitenkin ilmoitettava hankintailmoituksessa tai tarjouspyyntöasiakirjoissa vertailuperusteet ja niiden suhteellinen painotus. Toisin sanoen hankintayksikön on tuotava julki ne perusteet, joiden pohjalta se tekee lopullisen hankintapäätöksen, jotta tarjoajat voivat ottaa huomioon nämä kriteerit tarjouksissaan.

Kuten huomataan, alhaisin hinta on lähtökohtaisesti hieman yksinkertaisempi valintaperuste vertailun kannalta kuin kokonaistaloudellisuus. Kokonaistaloudellinen edullisuus kuitenkin antaa hankintayksikölle mahdollisuuden ottaa huomioon laajasti erilaisia vertailuperusteita, jotka ovat tärkeitä hankintaa päätettäessä. Usein kokonaistaloudellinen edullisuus onkin fiksumpi vaihtoehto kuin hinnaltaan alhaisin tarjous, kun hankintayksikkö päättää valintaperusteesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa