Minilex - Lakipuhelin

Avoin vai rajoitettu menettely

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyvin usein julkisissa hankinnoissa käytetään avointa menettelyä, jossa kenen tahansa, joka täyttää tarjouskilpailuun valitsemisen perusteet, tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun. Hankintayksikkö ei rajoita tarjouskilpailuun osallistuvien tahojen määrää ja hankinnasta ilmoitetaan julkisesti. Tämä on tarkoituksenmukaista hankinnoissa, joissa hankintayksikkö ei voi etukäteen tietää, ketkä ovat potentiaalisia tarjouksentekijöitä. Hankintayksikkö voi ilmoituksensa ohella myös lähettää tarjouspyyntöjä tahoille, jotka olisivat sopivia hankintaan..

Rajoitettu menettely puolestaan tarkoittaa hankinnasta ilmoittamista vain rajoitetulle piirille tarjoajia. Hankintayksikkö on tarjouspyyntöä laatiessaan arvioinut tiettyjen toimittajien olevan kyvykkäitä ja luotettavia suorittamaan kyseinen hankinta ja olettaa näiden olevan valmiita tekemään kilpailukykyisen tarjouksen. Rajoitetussa menettelyssä on kaksi vaihetta. Ensiksi hankintayksikkö julkaisee hankinnasta ilmoituksen, johon toimittajat voivat pyytää saada osallistua. Osallistumishakemuksen jättäneiden joukosta hankintayksikkö sitten valitsee ne yritykset, joille tarjouspyyntö lähetetään ja jotka voivat tehdä tarjouksen. Tarjouskilpailuun on kuitenkin pyydettävä riittävä määrä toimittajia tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

Julkisessa hankinnassa on ensisijaisesti käytettävä joko avointa tai rajoitettua menettelyä, oli kyseessä sitten kansallinen tai EU:n kynnysarvot ylittävä hankintamenettely. Muut hankintamenettelyt, kuten suorahankinta tai neuvottelumenettely, ovat mahdollista vain tietyin edellytyksin. Luonnollisesti hankinnan tekijä eli hankintayksikkö päättää itse, mitä menettelyä se käyttää julkisissa hankinnoissaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa