Minilex - Lakipuhelin

Hinnaltaan alhainen tarjous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hankintayksikön on hyväksyttävä tarjouksista se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin tai hinnaltaan alhaisin. Halvin hinta on siis toinen valintaperusteista, jolla päätös julkisen hankinnan saajasta voidaan tehdä. Tällöin siis tarjous, joka täyttää hankinnan toteutuksen ja tarjoajan ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset ja jonka tarjous on hinnaltaan alhaisin, tulee valituksi. Vaikka tarjous olisi hinnaltaan alhaisin (ja valintaperusteena olisi hinnaltaan halvin tarjous), mutta tarjous ei täyttäisi esimerkiksi ammattipätevyyteen liittyviä vaatimuksia, voidaan tarjous tällaisessa tapauksessa luonnollisesti sivuuttaa.

Tietyissä tapauksissa, erityisesti EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa, tarjous voidaan hylätä, jos se on hinnaltaan poikkeuksellisen alhainen hankinnan laatuun ja laajuuteen nähden. Hankintayksikön on kuitenkin pyydettävä tarjoajalta kirjallista lisäselvitystä tarjouksen perusteista ennen kuin tarjouksen voi hylätä. Tarjous ei ole tarjouspyynnön vastainen vain sillä perusteella, että sen hintataso on muita tarjouksia alhaisempi. Silloin, kun tarjoajan ei uskota selviävän urakasta tai toimittamaan tavaroita tai palvelua tarjouksessa esittämällä hinnalla, voidaan poikkeuksellisesti alihintaisena pidetty tarjous jättää tarjousvertailun ulkopuolelle. Hankintayksikkö voi hylätä tarjouksen poikkeuksellisen alhaisen hinnan perusteella myös silloin, kun tarjoaja on saanut lainvastaista valtiontukea.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]