Minilex - Lakipuhelin

Menettely markkinaoikeudessa ja muutoksenhaku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tehokkaalla oikeussuojalla tarkoitetaan sitä, että asianosaisella on riittävät mahdollisuudet saada asiansa lainkäyttöviranomaisen tutkittavaksi, saada muutos virheelliseen ratkaisuun tai menettelyyn tai saada riittävä korvaus virheellisen menettelyn takia kärsimästään vahingosta. Hankintamenettelyn oikeusturvakeinot kuuluvat Suomessa markkinaoikeuden toimivaltaan lukuun ottamatta hankintoihin liittyviä vahingonkorvausvaatimuksia, joiden foorumina on toimivaltainen käräjäoikeus.

Valitus markkinaoikeudelle on tehtävä hankintapäätöksen perusteella, mutta valitus voi koskea myös muutakin hankintayksikön ratkaisua, jolla on ollut vaikutusta asianosaisen eli yleensä ehdokkaan tai tarjoajan asemaan. Valitus perusteluineen on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon tarjouskilpailun ratkaisusta tai hankintaa koskevasta päätöksestä sekä valitusosoituksen. Muutoksenhakuaika voi olla huomattavasti pidempikin, esimerkiksi silloin, jos hankintayksikkö ei ole noudattanut odotusaikoja (30 päivän muutoksenhakuaika) tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puutteelinen (kuuden kuukauden muutoksenhakuaika). Muutoksenhausta on ilmoitettava kirjallisesti myös hankintayksikölle.

Menettely markkinaoikeudessa on pääsääntöisesti kirjallista ja suullisen käsittelyn järjestäminen on markkinaoikeuden omassa harkinnassa. Markkinaoikeuden päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Päätöksiä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta eli ne ovat heti täytäntöön pantavissa. Korkeimmalla hallinto-oikeudella on kuitenkin valta määrät valitusta käsitellessään, että markkinaoikeuden päätöstä ei panna täytäntöön ennen asian lopullista ratkaisemista. Jos tarvitset apua esimerkiksi muutoksenhakuun liittyvissä asioissa, voit aina soittaa Minilexin lakipuhelimeen, jossa kysymyksiisi vastaa osaava asiantuntija.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]