Minilex - Lakipuhelin

Mikä on valvottu ajo-oikeus?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valvottu ajo-oikeus on vaihtoehtoinen mahdollisuus ehdottoman ajokiellon sijaan. Rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta epäilty voi pyytää valvottua ajo-oikeutta poliisilta tai tuomioistuimelta, mikäli hän on halukas sitoutumaan valvottuun ajo-oikeuteen. Pyyntö tulee esittää rattijuopumusasian käsittelyn yhteydessä.

Valvotussa ajo-oikeudessa valvotun henkilön autoon tai käytettävissä oleviin autoihin asennetaan alkolukko, jonka avulla seurataan, ettei valvottu henkilö riko ajo-oikeuttaan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi työnteon, sillä ajo-oikeus on monelle henkilölle työn kannalta erittäin tärkeää. Valvottu ajo-oikeus on aina huomattavasti ajokieltoa pitempiaikaisempi ratkaisu.

Valvottu ajo-oikeus alkaa, kun poliisi luovuttaa valvotulle henkilölle ajokortin, joka on varustettu alkolukkoerityisehdolla. Mikäli henkilö kuitenkin valvotun ajokiellon aikana syyllistyy uudelleen rattijuopumukseen, valvottu ajo-oikeus peruutetaan ja tuomioistuimen tekemän päätöksen mukainen ehdollinen ajokielto astuu voimaan. Valvotun ajo-oikeuden myöntäminen ei kuitenkaan vaikuta rattijuopumuksesta tuomittavaan rangaistukseen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa