Minilex - Lakipuhelin

Oletko aiheuttanut vaaraa toisen liikenneturvallisuudelle?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomiota sakkoon tai enintään kuuden kuukauden vankeuteen henkilö, joka tahallaan tai huolimattomuudellaan rikkoo yleisiä tieliikennettä koskevia lakeja tai säännöksiä ja aiheuttaa näin ollen vaaraa toisen tienkäyttäjän turvallisuudelle.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisessa ei edellytetä, että henkilö rikkoisi tahallaan liikennesääntöjä, vaan tuomita voidaan jo pelkästään huolimattomuuden perusteella. Teon ei edellytetä välttämättä edes aiheuttavan konkreettista vaaratilannetta toiselle henkilölle, vaan liikenneturvallisuuden vaarantamista on jo se, että vaaran aiheuttaminen on ollut erittäin lähellä ja todennäköistä.

Kaikki tienkäyttäjät, niin kävelijät, autoilijat kuin pyöräilijätkin, voivat syyllistyä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mikäli poljet esimerkiksi pyörällä liian lujaa, etkä välitä muista kevyen liikenteen kulkijoista ja aiheutat vaaraa ajamalla kävelijöiden kaistalla, sinulle voidaan tuomita sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi voi sakottaa pelkästään myös siitä, että poljet pyörällä kävelijöille tarkoitetulla tieosuudella, mikä on liikennemerkein erikseen osoitettu, sillä siitä voi todennäköisesti aiheutua vaaraa muille kevyen liikenteen kulkijoille.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]