Minilex - Lakipuhelin

Oletko aiheuttanut vaaraa toisen liikenneturvallisuudelle?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomiota sakkoon tai enintään kuuden kuukauden vankeuteen henkilö, joka tahallaan tai huolimattomuudellaan rikkoo yleisiä tieliikennettä koskevia lakeja tai säännöksiä ja aiheuttaa näin ollen vaaraa toisen tienkäyttäjän turvallisuudelle.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisessa ei edellytetä, että henkilö rikkoisi tahallaan liikennesääntöjä, vaan tuomita voidaan jo pelkästään huolimattomuuden perusteella. Teon ei edellytetä välttämättä edes aiheuttavan konkreettista vaaratilannetta toiselle henkilölle, vaan liikenneturvallisuuden vaarantamista on jo se, että vaaran aiheuttaminen on ollut erittäin lähellä ja todennäköistä.

Kaikki tienkäyttäjät, niin kävelijät, autoilijat kuin pyöräilijätkin, voivat syyllistyä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mikäli poljet esimerkiksi pyörällä liian lujaa, etkä välitä muista kevyen liikenteen kulkijoista ja aiheutat vaaraa ajamalla kävelijöiden kaistalla, sinulle voidaan tuomita sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi voi sakottaa pelkästään myös siitä, että poljet pyörällä kävelijöille tarkoitetulla tieosuudella, mikä on liikennemerkein erikseen osoitettu, sillä siitä voi todennäköisesti aiheutua vaaraa muille kevyen liikenteen kulkijoille.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa