Minilex - Lakipuhelin

Ruorijuopumus laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ruorijuopumus, joka tunnetaan virallisesti nimellä vesiliikennejuopumus, on rikoslain mukaan rangaistava teko. Ruorijuopumus on määritelty toiminnaksi, jossa tekijä ohjaa vesialusta tai vaikuttaa olennaisesti sen kulkuun päihteiden vaikutuksen aikana ja jossa olosuhteet ovat sellaiset, että teko on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle. Veren alkoholipitoisuuden raja ruorijuopumukselle on 1,0 promillea. Alkoholipitoisuuden raja on kuitenkin 0,5 promillea, jos tekijä ohjaa ammattimaisessa vesiliikenteessä olevaa alusta tai määräyksestä toimii tällaisessa aluksessa sen kulun turvallisuuteen tai ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen olennaisesti vaikuttavassa työtehtävässä. Ruorijuopumukseen voi syyllistyä myös muiden huumaavien aineiden alaisena kuin alkoholin.

Ruorijuopumukseen ei kuitenkaan syyllisty, kun ohjailtavana on soutuvene tai siihen rinnastuva vesikulkuneuvo. Tämänkaltainen toiminta aiheuttaa harvoin vaaraa muille vesistöllä liikkuville, minkä vuoksi sitä ei ole säädetty rangaistavaksi.

Vesiliikennejuopumuksesta tuomitaan vähintään sakkoja ja enintään kahden vuoden vankeusrangaistus. Ruorijuopumustuomio voi tietenkin vaikuttaa ammattimaisessa vesiliikenteessä tarvittaviin lupiin ja kelpoisuustodistuksiin. Lisää tietoa mahdollisista seuraamuksista saat lakipuhelimestamme sekä toisista artikkeleistamme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]