Minilex - Lakipuhelin

Rattijuopumuksen rangaistukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rattijuopumuksen mahdolliset rangaistukset ovat sakkorangaistus ja vankeusrangaistus. Lisäksi tuomioistuin määrää sen, joka on tuomittu rattijuopumuksesta samalla ajokieltoon, jonka pituus on enintään viisi vuotta.

Rattijuopumuksesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Törkeästä rattijuopumuksesta tuomitaan vähintään 60 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Jos kuljettaja on päihtyneenä ajaessaan syyllistynyt samalla vamman- tai kuolemantuottamukseen, on rangaistus korkeampi. Rattijuopumuksesta tuomittu määrätään lisäksi ajokieltoon. Rattijuopumuksesta on seurauksena vähintään kuukauden pituinen ajokielto. Törkeään rattijuopumukseen syyllistynyt määrätään vähintään kolmen kuukauden pituiseen ajokieltoon. Jos rattijuoppo syyllistyy viiden vuoden aikana uuteen rattijuopumukseen, pidennetään ajokiellon vähimmäisaikaa. Jos ajokortti on ajokieltoon määrättävälle välttämätön esimerkiksi hänen työnsä takia, voidaan ajokielto joissain tapauksissa määrätä ehdollisena vähintään yhdeksi vuodeksi.

Rattijuopumukseen syyllistynyt voidaan määrätä hänen omasta pyynnöstään vähintään yhden vuoden pituiseen ehdolliseen ajokieltoon. Pyyntö on esitettävä ennen tuomion antamista. Ehdollisen ajokiellon aikana rattijuopumukseen syyllistynyt saa ajaa ainoastaan alkolukolla varustettua ajoneuvoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]