Minilex - Lakipuhelin

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen voi olla huolimatonta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos tienkäyttäjänä tahallaan tai huolimattomuudesta toimii lainvastaisella tavalla, joka on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, hän syyllistyy liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Teon ei tarvitse konkreettisesti aiheuttaa vaaraa, sillä rikokseen syyllistymiseen riittää että vaaran mahdollisuus on olemassa.

Liikenneturvallisuuden vaarantamiseen syyllistyy myös se, joka lain tai säännösten rikkomisella ollessaan vastuussa aluksen tai ilma-aluksen ohjailusta, aluksen kulun turvallisuuteen olennaisesti vaikuttavassa tehtävässä, ilma-aluksen miehistön jäsenenä tai muussa lentoturvallisuustehtävässä, vaarantaa toisen liikkujan turvallisuuden. Samoin se, joka kuljettaessaan junaa tai toimiessaan muussa junaturvallisuuteen olennaisesti vaikuttavassa tehtävässä rikkoo junaturvallisuutta koskevia määräyksiä, syyllistyy liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ei kuitenkaan voida tuomita yllä mainittujen menettelyjen perusteella, jos kyseinen menettely on omiaan aiheuttamaan ainoastaan vähäisen vaaran. Poikkeuksena tästä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tuomitaan aina se, joka ohjatessaan ilma-alusta tai toimiessaan sen miehistön jäsenenä tai muussa lentoturvallisuustehtävässä tai muulla tavoin rikkoo ilmailulakia tai sen nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]