Minilex - Lakipuhelin

Ruorijuopumus ja rangaistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ruorijuopumus eli vesiliikennejuopumus on kyseessä silloin, kun alusta ohjailevan henkilön veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,0 promillea tai jos hänen kykynsä aluksen turvalliseen ohjailuun on huonontunut. Rangaistus ruorijuopumuksesta tulee kyseeseen myös silloin, kun henkilö toimii aluksella tehtävässä, joka olennaisesti vaikuttaa aluksen kulun turvallisuuteen. 

Ruorijuopumus on siis kyseessä silloin, kun aluksen kuljettaja ohjailee alusta alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta myös silloin, kun alusta ohjaileva henkilö on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia tai huumaavaa ainetta ja alkoholia yhdessä. Mikäli olosuhteet ovat sellaiset, että teko on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, on aluksen ohjaaja tuomittava ruorijuopumuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Mikäli kyse on ammattimaisessa vesiliikenteessä ohjailtavasta aluksesta, riittää, että henkilön veren alkoholipitoisuus on vähintään 0,5 promillea.

Jos ohjailtavana on ollut soutuvene tai siihen kooltaan, nopeudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan rinnastettava vesikulkuneuvo, ei ruorijuopumuksesta tuomita rangaistusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]