Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan osuusmaksun jälkipalautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että oikeus osuusmaksun palautukseen säilyy, mikäli siitä maksettua määrää ei voida kokonaan palauttaa laissa säädetyllä tavalla. Tällaista jäsenen oikeutta turvaavaa suoritusta kutsutaan osuuskuntalaissa jälkipalautukseksi. Jälkipalautuksen osalta osuuskunnan säännöissä on määrättävä siitä, minkä tilinpäätöksen tai tilinpäätösten perusteella jälkipalautuksen määrä lasketaan ja milloin palautus suoritetaan, sekä siitä, milloin oikeus palautukseen päättyy. Säännöissä on tällöin määrättävä myös entisen jäsenen oikeuksista osuuskunnassa jäsenyyden päättymisen ja jälkipalautuksen suorittamisen välisenä aikana.

Jälkipalautuksen määrä lasketaan siten, että entisen jäsenen osuusmaksusta osuuskunnalle maksettu määrä otetaan huomioon sen täyteen määrään. Näin lasketusta palautettavasta määrästä vähennetään entiselle jäsenelle aiemmin palautettu määrä. Jälkipalautuksen määrä lasketaan aina vahvistetun tilinpäätöksen perusteella.

Mikäli osuuskunta on asetettu selvitystilaan tai konkurssiin taikka poistettu rekisteristä ennen kuin osuusmaksu on palautettu, sovelletaan palauttamiseen osuuskunnan varojen jakoa koskevia, laissa tarkemmin määritettyjä säännöksiä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa