- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Sijoitusosuuksien tarkoituksena on mahdollistaa osuuskunnan ulkopuolinen rahoitus siten, että osuuskunnan velkojien oikeudet saadaan samalla riittävällä tavalla turvattua. Tämän johdosta osuuskuntalaissa on rajoitettu osuuskunnan oikeutta itse hankkia omia sijoitusosuuksiaan.
Osuuskunta saa vastiketta vastaan hankkia ja ottaa pantiksi oman sijoitusosuutensa tai emo-osuuskunnan sijoitusosuuden ainoastaan vastaanottaessaan liikkeen sulautumisessa tai muulla tavoin, taikka ostaessaan huutokaupassa osuuskunnan saamisesta ulosmitatun täysin maksetun sijoitusosuuden. Lisäksi osuuskunta saa palauttaa sijoitusosuusmaksun, kun osuuskunta sulautuu toiseen osuuskuntaan, jakautuu tai muuttuu osakeyhtiöksi.
Osuuskunnan on luovutettava hankkimansa omat ja emo-osuuskunnan sijoitusosuudet kolmen vuoden kuluessa saannosta. Mikäli sijoitusosuuksia ei ole määräajassa luovutettu, on sijoitusosuuspääomaa heti alennettava sijoitusosuuksia vastaavista sijoitusosuusmaksuista osuuskunnalle maksetulla määrällä tai sijoitusosuudet mitätöimällä. Vaihtoehtoisesti osuuskunnan kokous voi päättää osuuskunnan asettamisesta selvitystilaan.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.