Minilex - Lakipuhelin

Sijoitusosuuksien hankintarajoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sijoitusosuuksien tarkoituksena on mahdollistaa osuuskunnan ulkopuolinen rahoitus siten, että osuuskunnan velkojien oikeudet saadaan samalla riittävällä tavalla turvattua. Tämän johdosta osuuskuntalaissa on rajoitettu osuuskunnan oikeutta itse hankkia omia sijoitusosuuksiaan.

Osuuskunta saa vastiketta vastaan hankkia ja ottaa pantiksi oman sijoitusosuutensa tai emo-osuuskunnan sijoitusosuuden ainoastaan vastaanottaessaan liikkeen sulautumisessa tai muulla tavoin, taikka ostaessaan huutokaupassa osuuskunnan saamisesta ulosmitatun täysin maksetun sijoitusosuuden. Lisäksi osuuskunta saa palauttaa sijoitusosuusmaksun, kun osuuskunta sulautuu toiseen osuuskuntaan, jakautuu tai muuttuu osakeyhtiöksi.

Osuuskunnan on luovutettava hankkimansa omat ja emo-osuuskunnan sijoitusosuudet kolmen vuoden kuluessa saannosta. Mikäli sijoitusosuuksia ei ole määräajassa luovutettu, on sijoitusosuuspääomaa heti alennettava sijoitusosuuksia vastaavista sijoitusosuusmaksuista osuuskunnalle maksetulla määrällä tai sijoitusosuudet mitätöimällä. Vaihtoehtoisesti osuuskunnan kokous voi päättää osuuskunnan asettamisesta selvitystilaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa