Minilex - Lakipuhelin

Osuusmaksun nopeutettu palautus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että jäsen voi saada osuusmaksun palautuksen jakokelpoisen ylijäämän rajoissa välittömästi jäsenyyden päätyttyä, taikka säännöissä määrätyn ajan kuluessa jäsenyyden päättymisestä. Osuuskuntalaissa tätä kutsutaan osuusmaksun nopeutetuksi palautukseksi.

Osuusmaksun nopeutettua palautusta noudatettaessa on osuuskunnan säännöissä määrättävä palautuksessa noudatettava järjestys ja kunkin tilinpäätöksen perusteella nopeutetusti palautettavien osuusmaksujen enimmäismäärä. Nopeutettuun osuusmaksuun käytettävä osuuspääoman enimmäismäärä on laissa rajoitettu enintään kymmeneen prosenttiin tilinpäätöksen mukaisesta osuuspääomasta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Nopeutettua palautusta vastaavan määrän saa jakaa osuuskunnan jäsenille ylijäämänä vasta, kun on kulunut yksi vuosi sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana jäsenen jäsenyys päättyi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa