Minilex - Lakipuhelin

Maksullinen korotus osuuskunnan rahoittamiseksi

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan osuuspääomaa voidaan lisätä osuudesta maksettavaa osuusmaksua korottamalla. Tällöin pääoman korotuksen rahoittavat osuuksia omistavat osuuskunnan jäsenet.

Osuuspääoman maksullinen korotus toteutetaan siten, että osuusmaksua koskevaa sääntöjen määräystä muutetaan ja jäsenet velvoitetaan maksamaan osuuskunnalle korotuksen määrä siten kuin osuuskunnan säännöissä määrätään. Osuuskuntalain mukaan osuuskunnan kokous päättää lähtökohtaisesti sääntöjen muuttamisesta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Rahamaksun sijaan osuuspääoman korottaminen voi tapahtua myös muulla varallisuudella. Mikäli korotus voidaan maksaa käyttämällä kuittausoikeutta tai muuta varallisuutta kuin rahaa (apporttiomaisuus) taikka muuten erityisin ehdoin, on siitä mainittava maksullista korotusta koskevassa päätösehdotuksessa ja korotuspäätöksessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa