Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan ylikurssirahasto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan ylikurssirahastoon on merkittävä se osa osuusmaksusta, lisäosuusmaksusta ja sijoitusosuusmaksusta osuuskunnalle maksetusta määrästä, jota ei palauteta, käytetä vahvistetun tappion kattamiseen eikä siirretä osuuskunnan kokouksen päätöksen mukaisesti käytettävään rahastoon. Lisäksi osuuskunnan ylikurssirahastoon on merkittävä omien ja emo-osuuskunnan sijoitusosuuksien myynnistä saatu myyntivoitto.

Ylikurssirahastoon voidaan lisäksi merkitä sellainen liittymismaksu ja muu laissa tarkoitettu erä, jonka ehdot vastaavat ylikurssirahastoa koskevia lain säännöksiä. Ylikurssirahastoa saadaan alentaa osuuskunnan kokouksen päätöksellä, ainoastaan laissa säädetyssä tarkoituksessa ja sijoitusosuuspääoman rahastokorotuksen toteuttamiseksi.

Mikäli osuuskunnan ylikurssirahastoa alennetaan tappion kattamiseksi, on rahasto alennettu, kun päätös on tehty. Tällöin osuuskunta ei saa jakaa ylijäämää ennen kuin on kulunut vuosi sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana ylikurssirahaston alentamisesta päätettiin.

Mikäli ylikurssirahastoa alennetaan muutoin kuin tappion kattamiseksi, tarvitaan päätöksen täytäntöönpanoon rekisteriviranomaisen lupa. Lupaa ei kuitenkaan tarvita, mikäli vararahastoa, ylikurssirahastoa tai sijoitusosuuspääomaa samanaikaisesti korotetaan alentamismäärää vastaavalla määrällä. Lupaa tulee hakea kuukauden kuluessa ylikurssirahaston alentamisesta tehdystä päätöksestä. Muussa tapauksessa päätös raukeaa. Hakemukseen tulee liittää päätös liitteineen. Ylikurssirahasto on alennettu, kun lupa on myönnetty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]