Minilex - Lakipuhelin

Osuusmaksun alentaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan jäsenet ottavat jäseniksi tullessaan osuuden osuuskunnasta ja maksavat tuosta osuudesta osuusmaksun. Osuusmaksun suuruus määrätään osuuskunnan säännöissä.

Osuusmaksua voidaan jälkeenpäin alentaa joko osuusmaksun palauttamiseksi jäsenille, jäsenten maksuvelvollisuuden vähentämiseksi tai osuuspääoman siirtämiseksi vararahastoon tai muuhun laissa tarkemmin määriteltyyn rahastoon. Osuusmaksun alentaminen on mahdollista myös sellaisen tappion kattamiseksi, mihin esimerkiksi osuuskunnan ylijäämä ei riitä. Osuusmaksua alennettaessa sitä koskevaa osuuskunnan sääntöjen määräystä muutetaan. Jos osuusmaksun alentamisen yhteydessä on kyse osuuskunnan tappion kattamisesta, voidaan osuusmaksua alentaa myös sääntöjä muuttamatta.

Osuusmaksun alentamisesta päättää osuuskunnan kokous. Osuuskunnan jäsenille osuusmaksusta palautetaan siitä osuuskunnalle maksetun määrän ja alennetun osuusmaksun erotus, ellei alentamispäätöksessä ole toisin määrätty. Sekä päätösehdotuksessa että itse päätöksessä on mainittava osuusmaksun alentamistapa ja alentamismäärä sekä mahdollisen palautuksen ajankohta. Osuusmaksun alentamista koskeva sääntömuutos on rekisteröitävä kaupparekisteriin kuukauden kuluessa tai se raukeaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]