Minilex - Lakipuhelin

Sekakorotus osuuskunnan rahoituksen muotona

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sekakorotus toteutetaan siten, että osuusmaksua koskevaa sääntöjen määräystä muutetaan ja korotuksesta suoritetaan osa rahastokorotuksena ja osa maksullisena korotuksena. Tällöin osuuspääoman korotukseen osallistuvat toisaalta osuuskunnan jäsenet yksityisvarallisuudellaan, toisaalta osuuskunta itse ylijäämävarallisuudellaan.

Sekakorotusta koskevassa päätösehdotuksessa ja päätöksessä tulee mainita maksullista korotusta koskevien tietojen lisäksi se määrä, joka siirretään rahastokorotuksena maksuksi jäsenen osuusmaksusta. Osuuskunnan kokous voi päättää, että sekakorotus toteutetaan antamalla jäsenille uusia osittain rahastokorotuksena maksettuja osuuksia. Tällöin päätösehdotuksessa ja päätöksessä on mainittava muiden vaadittavien tietojen lisäksi se määrä, joka siirretään rahastokorotuksena maksuksi jäsenen osuusmaksusta.

Osuuskunnan kokous voi päättää, että edellä tarkoitettu sekakorotus voidaan toteuttaa antamalla jäsenille uusia sijoitusosuuksia varsinaisten osuuskunnan osuuksien sijaan. Tällaiseen sekakorotukseen sisältyvään rahastokorotukseen voidaan käyttää laissa tarkoitettua osuuskunnan omaa pääomaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]