Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan laiton varojenjako

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vastoin osuuskuntalain säännöksiä toteutettu osuuskunnan varojen jako on laitonta varojenjakoa. Laiton varojenjako voi siten ensinnäkin seurata siitä, että osuuskunta on jakanut jakokelvotonta ylijäämää. Toiseksi laittomasta varojenjaosta on kyse silloin, kun jaosta päätettäessä on tiedetty osuuskunnan olevan maksukyvytön tai että varojenjako johtaa osuuskunnan maksukyvyttömyyteen. Kolmanneksi laittomasta varojenjaosta on kyse silloin, kun varojenjaossa on rikottu osuuskunnan omien osuuksien rahoituskieltoa.

Osuuskunnan jäsenen on palautettava vastoin lain säännöksiä osuuskunnasta saamansa varat laissa säädettyine vuotuisine korkoineen. Palautusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole, mikäli varoja saaneella on ollut perusteltua aihetta olettaa, että varat jaettiin lain mukaisesti.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Varojenjakoa koskevan päätöksen tekemiseen tai täytäntöönpanoon taikka päätöksen perusteena olevan virheellisen taseen laatimiseen tai vahvistamiseen osallistuneet ovat yhteisvastuussa varojen palauttamisen jälkeisen vajauksen täyttämisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa