Minilex - Lakipuhelin

Mahdollisuus osallistua tarjoukseen


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Osuusmaksua korotettaessa taikka annettaessa uusia osuuksia, optio-oikeuksia tai vaihtovelkakirjoja, on toimenpidettä koskevat oikeudet tarjouksen alkaessa kirjattava laissa tarkoitettujen oikeudenhaltijoiden arvo-osuustileille.

Sillä, jolle oikeus osuuteen, optio-oikeuteen tai vaihtovelkakirjaan on siirretty tarjouksen alkamisen jälkeen, on oikeus osallistua tarjoukseen sen ehtojen mukaisesti, mikäli oikeus on kirjattu hänen arvo-osuustililleen ja mikäli oikeuden on siirtänyt hänelle edellä tarkoitettu oikeudenhaltija tai henkilö, joka johtaa oikeutensa edellä tarkoitetusta oikeudenhaltijasta.

Päätettäessä laskea arvo-osuusjärjestelmässä liikkeeseen osuuksia, optio-oikeuksia tai vaihtovelkakirjoja voidaan lisäksi päättää, että ne tai osa niistä voidaan tarjoutua ottamaan maksamalla ne päätöksessä mainitulla tavalla, ja että osuuskunnan hallitus hyväksyy kaikki tarjousehtojen mukaiset, maksamalla tehdyt tarjoukset tai vastaukset. Maksamalla tehdyt tarjoukset tai vastaukset on voitava hyväksyä sääntöjä muuttamatta.

Jäljennökset korotuspäätöksestä, säännöistä ja osuuskunnan kokouksen valtuutuspäätöksestä sekä muista laissa tarkoitetuista asiakirjoista on pidettävä nähtävänä myös arvopaperikeskuksessa sekä lähetettävä sille osuuden omistajalle, joka sitä pyytää.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa