Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan sijoitusosuusmaksun alentaminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Sijoitusosuuden omistajalla ei lähtökohtaisesti ole lisäosuuden omistajan tapaan oikeutta vaatia osuudestaan suorittaman maksun palauttamista. Osuuskunta voi siten täysimääräisesti hyötyä sijoitusosuusmaksun alentamisesta tai sijoitusosuuksien vähentämisestä, mikäli asiasta ei ole määrätty toisin osuuskunnan säännöissä.

Mikäli sijoitusosuusmaksua alennetaan tai sijoitusosuuksien lukumäärää vähennetään tappion kattamiseksi, on sijoitusosuuspääoma alennettu, kun alentamista tai vähentämistä koskeva päätös on rekisteröity. Osuuskunta ei tällöin saa jakaa ylijäämää, ennen kuin on kulunut vuosi sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana päätös rekisteröitiin. Edellisen estämättä saa ylijäämää jakaa ja käyttää muulla tavalla, mikäli sijoitusosuuspääomaa, vararahastoa ja ylikurssirahastoa on lisätty yhteensä vähintään alentamismäärällä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tietyissä tapauksissa alentamista tai vähentämistä koskevan osuuskunnan kokouksen päätöksen täytäntöönpanoon tarvitaan rekisteriviranomaisen lupa. Lupaa ei kuitenkaan tarvita, mikäli vararahastoa, ylikurssirahastoa tai sijoitusosuuspääomaa samanaikaisesti korotetaan alentamismäärää vastaavalla määrällä. Mikäli lupaa ei tarvita, on sijoitusosuuspääoma alennettu, kun päätös alentamisesta on tehty ja rekisteröity sekä palautettavan tai muuhun rahastoon siirrettävän määrän osoittava tase on vahvistettu.

Lupaa osuuskunnan päätöksen täytäntöönpanoon on haettava kuukauden kuluessa alentamista tai vähentämistä koskevasta päätöksestä. Muussa tapauksessa päätös raukeaa. Hakemukseen on liitettävä päätös liitteineen. Jos lupaa ei haeta määräajassa tai lupa evätään, raukeaa myös sellainen sääntöjen muutosta koskeva päätös, joka on tehty edellytyksin, että sijoitusosuusmaksua alennetaan tai sijoitusosuuksia vähennetään. Rekisteriviranomaisen päätös on rekisteröitävä viran puolesta. Sijoitusosuuspääoma on alennettu, kun hakemuksen hyväksymistä koskeva päätös on rekisteröity ja palautettavan tai muuhun rahastoon siirrettävän määrän osoittava osuuskunnan tase on vahvistettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa