Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan osuuden liittäminen arvo-osuusjärjestelmään


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Arvo-osuusjärjestelmässä pidetään kirjaa sijoittajien arvo-osuusmuotoisista arvopaperiomistuksista omistuksessa tapahtuvista muutoksista. Arvo-osuusjärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa arvo-osuuksien vapaan luovutettavuuden hyödyntäminen tehokkaalla tavalla.

Osuuskunnan osuudet on mahdollista liittää arvo-osuusjärjestelmään. Liittäminen on mahdollista silloin, kun osuuskunnan jäseneksi on sen sääntöjen mukaan hyväksyttävä jokainen, joka täyttää säännöissä määrätyt jäsenyyden edellytykset. Myös osuuskunnan lisäosuudet ja sijoitusosuudet on mahdollista liittää arvo-osuusjärjestelmään.

Osuuksien liittämisestä arvo-osuusjärjestelmään päättää osuuskunnan kokous, ottamalla asiasta maininnan osuuskunnan sääntöihin. Päätöksessä on määrättävä tai valtuutettava osuuskunnan hallitus määräämään aika, jonka kestäessä osuudet liitetään arvo-osuusjärjestelmään.

Päätös osuuksien liittämisestä arvo-osuusjärjestelmään on ilmoitettava rekisteröitäväksi ilman aiheetonta viivytystä. Ilmoitukseen on oheistettava arvopaperikeskuksen suostumus, mikäli osuutta ei ole otettu julkisen kaupankäynnin kohteeksi.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa