Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan osuuden liittäminen arvo-osuusjärjestelmään

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvo-osuusjärjestelmässä pidetään kirjaa sijoittajien arvo-osuusmuotoisista arvopaperiomistuksista omistuksessa tapahtuvista muutoksista. Arvo-osuusjärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa arvo-osuuksien vapaan luovutettavuuden hyödyntäminen tehokkaalla tavalla.

Osuuskunnan osuudet on mahdollista liittää arvo-osuusjärjestelmään. Liittäminen on mahdollista silloin, kun osuuskunnan jäseneksi on sen sääntöjen mukaan hyväksyttävä jokainen, joka täyttää säännöissä määrätyt jäsenyyden edellytykset. Myös osuuskunnan lisäosuudet ja sijoitusosuudet on mahdollista liittää arvo-osuusjärjestelmään.

Osuuksien liittämisestä arvo-osuusjärjestelmään päättää osuuskunnan kokous, ottamalla asiasta maininnan osuuskunnan sääntöihin. Päätöksessä on määrättävä tai valtuutettava osuuskunnan hallitus määräämään aika, jonka kestäessä osuudet liitetään arvo-osuusjärjestelmään.

Päätös osuuksien liittämisestä arvo-osuusjärjestelmään on ilmoitettava rekisteröitäväksi ilman aiheetonta viivytystä. Ilmoitukseen on oheistettava arvopaperikeskuksen suostumus, mikäli osuutta ei ole otettu julkisen kaupankäynnin kohteeksi.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa