Minilex - Lakipuhelin

Oikeus saada tietoja jäsenluettelosta ja odotusluettelosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan jäsenluettelon julkisuus riippuu siitä, onko sen osuuksia liitetty arvo-osuusjärjestelmään. Tavanomaisten, arvo-osuusjärjestelmän ulkopuolisten, osuuskuntien jäsenluettelon julkisuus on osuuskuntalaissa rajattu osuuskunnan jäseniin, velkojiin sekä niihin, jotka osoittavat etunsa sitä vaativan.

Arvo-osuusjärjestelmään liitettyjen osuuskuntien osalta jokaisella on oikeus tutustua jäsenluetteloon sekä odotusluetteloon arvopaperikeskuksessa, sekä, mikäli osuuskunnalla on pääteyhteys arvopaperikeskukseen, myös osuuskunnan pääkonttorissa. Osuuskunnan velvollisuudesta antaa jäljennös jäsenluettelosta ja odotusluettelosta tai niiden osasta säädetään laissa tarkemmin.

Osuuden omistajan, luovutuksensaajan ja muun laissa tarkoitetun henkilön henkilötunnusta sekä maksu- ja verotustietoja tai sitä, mille kaupintatilille osuuden omistajan myytäväksi antamat osuudet on kirjattu, ei saa ilmaista ilman hänen suostumustaan. Oikeudesta saada tieto siitä, minkä tilinhoitajayhteisön hoidossa olevalle arvo-osuustilille osuudet on kirjattu, säädetään laissa tarkemmin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa