Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoittaa täsmäytyspäivä?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan, joka on päättänyt liittää osuutensa arvo-osuusjärjestelmään, on otettava sääntöihinsä täsmäytyspäivää koskevat määräykset. Sääntömääräinen täsmäytyspäivä muodostaa aikarajan sille, milloin osuuden luovutuksensaajasta tulee olla sellainen merkintä jäsenluettelossa, joka oikeuttaa hänet ilmoittautumispäivän jälkeen saamaan osuuskunnasta jaettavia varoja sekä osuuksia.

Ensinnäkin osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että ilmoittautumispäivän jälkeen oikeus saada osuuskunnasta jaettavia varoja sekä oikeus saada osuuksia uusia osuuksia annettaessa on vain sillä joka on määrättynä täsmäytyspäivänä merkitty osuuden omistajaksi jäsenluetteloon. Toiseksi voidaan määrätä oikeuden varoihin tai osuuksiin kuuluvan vain sille, jonka oikeus suorituksen saamiseen on täsmäytyspäivänä kirjattu jäsenluetteloon merkityn osuuden omistajan arvo-osuustilille ja laissa säädetyllä tavalla merkitty jäsenluetteloon.

Täsmäytyspäivää koskeva osuuskunnan sääntöjen määräys voi hallintarekisteröidyn osuuden osalta olla myös sellainen, että ilmoittautumispäivän jälkeen oikeus saada osuuskunnasta jaettavia varoja sekä oikeus saada osuuksia uusia osuuksia annettaessa on vain sillä, jonka arvo-osuustilille osuus on täsmäytyspäivänä kirjattu ja jonka osuuksien hoitaja on täsmäytyspäivänä arvo-osuusjärjestelmästä annetun lain 28 §:n nojalla merkitty jäsenluetteloon osuuksien hoitajaksi.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa