Minilex - Lakipuhelin

Jäsenluettelo arvo-osuusjärjestelmässä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvo-osuusjärjestelmään kuuluvista osuuksista ja niiden omistajista pidetään automaattisen tietojenkäsittelyn avulla jäsenluetteloa. Tähän jäsenluetteloon on merkittävä osuuden omistajan nimi, henkilötunnus tai muu yksilöintitunnus, yhteys-, maksu- ja verotustiedot, osuuksien lukumäärä sekä se tilinhoitajayhteisö, jonka hoidossa olevalle arvo-osuustilille osuudet on kirjattu. Mikäli osuuskunnassa on erilajisia osuuksia, on niiden lukumäärät ilmoitettava jäsenluettelossa eriteltyinä.

Hallintarekisteröidyt osuudet on merkittävä jäsenluetteloon erikseen siten, että tähän merkitään osuuksien hoitajasta ne tiedot, jotka edellä on säädetty merkittäviksi osuuden omistajasta. Lisäksi tulee kirjata maininta hallintarekisteröinnistä.

Hallintarekisteröityjen osuuksien osalta on maksuosoitteeksi merkittävä jäsenluetteloon asianomainen omaisuudenhoitotilin tilinhaltija taikka tilinhoitajayhteisö. Sama koskee sellaisia osuuksia, joiden osalta muu kuin osuuden omistaja on arvo-osuustilin merkintöjen mukaan oikeutettu ottamaan vastaan osuuteen perustuvat suoritukset.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa