Minilex - Lakipuhelin

Alkupääoman tarve eri yritysmuodoissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yritystoimintaa aloitettaessa kaikista olennaisinta on yritysmuodon valinta. Tähän tärkeään päätökseen vaikuttavat muun muassa yrityksen perustamiseen osallistuvien määrä, verotus, vastuukysymykset ja erityisesti alkupääoman tarve. Vaihtoehtoisia yritysmuotoja ovat yksityinen elinkeinonharjoittaja eli niin sanottu toiminimi, osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö sekä osuuskunta.

Toiminimen perustaminen on nopeaa ja vaivatonta, sillä se ei vaadi ollenkaan alkupääomaa. Toiminimen perustaminen hoituu helposti ja kätevästi tekemällä perustamisilmoitus kaupparekisteriin.

Yksityisen osakeyhtiön alkupääoman minimimäärä on 2500 euroa ja julkisen osakeyhtiön taas 80 000 euroa. On tärkeää tietää, että näiden summien tulee olla yhtiön tilillä ennen osakeyhtiön ilmoittamista kaupparekisteriin.

Henkilöyhtiöitä ovat avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö. Henkilöyhtiön perustamiseksi tarvitaan tyypillisesti taloudellista pääomaa, mutta muodollista minimivaatimusta pääoman määrästä henkilöyritystä perustettaessa ei ole olemassa. Kommandiittiyhtiössä äänettömältä yhtiömieheltä vaaditaan aina rahallinen panos, mutta sen vastuunalaiselta yhtiömieheltä riittää työpanos.

Osuuskunnassa ei ole vähimmäispääomavaatimusta.

Mikäli tarvitset lisätietoa liittyen yrityksen perustamisen alkupääomaan, ota yhteyttä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa