Minilex - Lakipuhelin

Yritysmuodot Suomessa

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Yritysmuodolla tarkoitetaan sitä oikeudellista muotoa, missä yritystoimintaa harjoitetaan. Suomessa on useita eri vaihtoehtoisia yritysmuotoja, joista yrittäjäksi pyrkivä voi valita itselleen parhaiten sopivan. Tässä artikkelissa käydään yleisimmät yritysmuodot hyvin pintapuolisesti lävitse.

Toiminimi on yritysmuodoista yksinkertaisin. Sillä tarkoitetaan yksityistä elinkeinonharjoittajaa, joka toimii yksin tai yhdessä aviopuolisonsa kanssa. Toiminimi ei ole yrittäjästä erillinen oikeushenkilönsä vaan yrittäjä vastaa tällöin kaikista yritykseen kuuluvista sitoumuksistaan myös henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Avoimella yhtiöllä tarkoitetaan yhtiömuotoa, joka syntyy kahden tai useamman yhtiömiehen sopiessa elinkeinon harjoittamisesta yhteisen tarkoituksen saavuttamiseksi. Toiminnalla tulee olla taloudellisesti ajallisesti jatkuva tarkoitus. Myös avoimessa yhtiössä yhtiömiehet vastaavat sitoumuksistaan henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Kommandiittiyhtiö on yritysmuoto, jossa on vähintään yksi vastuunalainen ja yksi äänetön yhtiömies. Äänettömällä yhtiömiehellä tarkoitetaan yhtiömiestä, joka ei osallistu yhtiön toimiin eikä ole vastuussa yhtiön velvoitteista. Äänetön yhtiömies ainoastaan sijoittaa yhtiöön rahanarvoisen panoksen ja saa sille tuoton. Muuten kommandiittiyhtiö on hyvin samanlainen avoimen yhtiön kanssa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Osakeyhtiö on yritysmuoto, jossa osakkeenomistajat sijoittavat pääomapanoksen yritykseen. Osakeyhtiössä osakkeenomistajat eivät myöskään vastaa yhtiön velvoitteistaan muulla tavalla. Osakeyhtiössä on oltava toimitusjohtaja sekä hallitus. Tärkeimmät yhtiötä koskevat päätökset tehdään yhtiökokouksessa. Osakeyhtiön perustaminen vaatii myös pääomaa, sillä yksityisellä osakeyhtiöllä täytyy olla vähintään 2 500 euroa pääomaa ja julkisella 80 000 euroa. Osakeyhtiö on hallinnollisesti raskaampi kuin muut yhtiömuodot ja se sopii paremmin hieman suuremmille yrityksille jotka tarvitsevat pääomaa.

Yhtiömuotona voidaan pitää myös osuuskuntaa, jonka tarkoituksena on sen jäsenistön taloudenpidon tai elinkeinon tukeminen harjoittamalla taloudellista toimintaa siten, että osuuskunnan jäsenet voivat käyttää hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita. Osuuskunnan voi perustaa vain yksikin henkilö. Osuuskunnan jäsenet ovat vastuussa osuuspääoman määrällään osuuskunnan sitoumuksista. Osuuskuntaa ei kannata perustaa, jos tarkoituksena on tavoitella suurta voittoa.

Lisätietoa yritysmuodoista kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa