Hei, meillä alkoi vuokrasopimus 1.12.2016. Tehtiin määräaikainen sopimus vuodeksi. Asuntoon oli puhe tehdä keittiö ja kylpyhuone remontit. Niitä tehdessä huomasivat että asunto on romahtamis vaarassa, no sinne korjattiin niitä ja vuokranantaja lupasi asunnon olevan asumis kelpoinen 1.12. Alkaen. No nyt on jo 8.12 eikä asunnossa ole vessaa ja remontit on täysin kesken. Vuokranantaja väittää että sinne voi mennä asumaan lapsi perhe. Eli onko pätevä syy irtisanoa koko sopimus ja muuttaa pois. Vuokranantaja ei ole viikkoon tehnyt siellä nyt edes mitään remontin edistämiseksi. Lisäksi kerettiin maksaa takuuvuokra ja ei olla asuttu päivääkään talossa. Niin kuuluko sen palauttaa takuuraha? Huonekalut ovat vaan olleet siellä säilytyksessä. Koska kokoaja puhu että valmistuu asumis kuntoon 1.12.

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vuokralaisen oikeudesta purkaa vuokrasopimus säädetään huoneenvuokralaissa (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta). Sen mukaan jos huoneisto ei vuokrasuhteen alkaessa ole vaadittavassa tai sovitussa kunnossa tai vuokrasuhteen aikana muusta syystä kuin vuokralaisen laiminlyönnin tai huolimattomuuden takia tulee puutteelliseen kuntoon ja vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus, jos puutteellisuudella on olennainen merkitys eikä vuokranantaja kehotuksen saatuaan viivytyksettä tai sovitussa ajassa huolehdi puutteellisuuden poistamisesta taikka puutteellisuutta ei voida korjata. Tämän lainkohdan soveltumista arvioitaessa tulee ottaa huomioon muun muassa puutteellisuuden olennaisuus sekä se aika, joka on kulunut siitä, kun vuokranantaja on saanut tietää puutteellisuudesta. Ilmeisesti olitte sopineet, että remontit tehdään ennen vuokrasopimuksen alkamista siten, että asunto on valmis 1.12.2016. Kuitenkin remontti ei vielä ole valmis. Lisäksi asunnossa ei ole vessaa käytössä ja siellä ilmeisesti vielä tehdään korjaustöitä. Näin ollen vaikuttaisi siltä, että haitta on siinä määrin olennainen, että irtisanomisperuste täyttyisi. Lisäksi vuokranantajan passiivisuus vaikuttaa asiaan. Vuokranantaja ei ole sovitussa ajassa huolehtinut puutteellisuuden korjaamisesta, joten vuokrasopimuksen irtisanomiseen vaikuttaisi olevan peruste.
Vuokralaisen purkaessa vuokrasopimuksen edellä mainitulla perusteella on vuokranantaja velvollinen palauttamaan takuuvuokran.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]