Minilex - Lakipuhelin

Vuokratun liikehuoneiston kauppakirjan laatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähtökohtaisesti vuokratun liikehuoneiston kauppakirja tehdään samojen muotovaatimusten mukaan kuin huoneiston kauppakirja tehdään: sen on oltava kirjallinen, päivätty ja molempien osapuolten allekirjoittama. Kauppakirjasta on lisäksi ilmettävä kaupan kohde, kauppahinta, omistusoikeuden ja osakekirjojen siirto, huoneistoa koskevat tiedot ja varainsiirtoveron maksamisvelvollisuus.

Lisäksi sopimuksessa on otettava huomioon vuokrasuhde kolmanteen henkilöön eli vuokralaiseen. Vuokranantajan vaihtuminen ei sinänsä vaikuta vuokrasopimuksen pysyvyyteen. Vuokrasopimus pysyy voimassa, jos vuokralainen on ottanut huoneiston haltuunsa ennen luovutusta tai saantoa, kauppakirjassa on tästä määräys tai vuokraoikeuden pysyvyyden vakuudeksi on asetettu kiinnitys. Jos nämä ehdot eivät täyty, pysyy vuokrasopimus voimassa, jos vuokranantaja ei ole purkanut sopimusta kuukauden kuluessa saannostaan.

Vuokrasopimus sitoo sellaisenaan myös uutta vuokranantajaa. Molemmilla osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus siten, kuten liikehuoneiston vuokrauksesta annetussa laissa säädetään tai vuokrasopimuksessa määrätään.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]