Minilex - Lakipuhelin

liikehuoneiston vuokra maksamatta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos liikehuoneen vuokrannut laiminlyö vuokran suorittamisen säädetyssä tai sovitussa ajassa, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus. Yleensä vuokran maksun ajankohdasta on sovittu vuokrasopimuksessa, mutta jos näin ei ole, on vuokra suoritettavana vuokranmaksukauden toisena päivänä. Vuokranmaksukausi on yleensä kuukausi, mutta se voi olla myös muu ajanjakso, jolta vuokra on sovittu maksettavaksi. Vuokranantajalla ei kuitenkaan ole oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen vuokranmaksuun liittyvän laiminlyönnin perusteella, jos laiminlyönnillä on vain vähäinen merkitys. Vähäistä merkitystä arvioidessa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi se, kuinka paljon vuokran maksaminen myöhästyy. Jos vuokranantaja käyttää lakiin perustuvaa oikeuttaan purkaa vuokrasopimus perustuen liikehuoneiston vuokralaisen laiminlyöntiin maksaa vuokra, on hänen annettava kirjallinen purkamisilmoitus todistettavasti tiedoksi.

 

Liikehuoneiston vuokra on usein sidottu indeksiehtoon, jolloin vuokra nousee indeksin kehittymisen myötä sovittuun aikaan ilman, että vuokrasopimusta tarvitsee muuttaa. Jos kyseinen indeksikorotus jää maksamatta pitkäksi aikaa, eikä kumpikaan vuokrasopimuksen osapuolista tähän reagoi, voi vuokralainen tällöin tulkita vuokranantajan passiivisuuden tarkoittavan kyseisestä indeksiehdosta luopumista. Jos indeksikorotus on jätetty maksamatta, jää vuokralainen vuokranantajalle velkaa korotuksen määrän verran. Velan vanhentumisaika on kolme vuotta.

 

Jos sinulla jäi kysyttävää liikehuoneiston vuokran maksamatta jättämiseen liittyen, Minilexin lakimiehet auttavat sinua mielellään. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]